Weet jij veel...!

Het gebeurde mij laatst….. de aardige dame achter de kassa vroeg mij of ik wist wat ik had gekocht en zij stak  triomfantelijk de flesvormige pompoen naar boven…..

Foodwatch schreef het al eerder: ‘Een veelgehoorde klacht is dat kinderen/jongeren vaak amper meer weten waar hun eten vandaan komt. Hoe ziet sla eruit, als die niet fijngehakt in een plastic folie zit? Groeien aardbeien aan bomen? Vragen die zo simpel lijken maar waar steeds meer kinderen het antwoord op schuldig moeten blijven.’

Is dat erg? Ja, dat denk ik wel. Hoe minder je er over weet, hoe minder het je kan schelen. En hoe ongezonder je dus bezig bent. Want waar je geen verstand van hebt, kun je in de regel niet goed doen. Ongezonder wilt zeggen, dat je geen goede keuzes kunt maken en dat je daardoor veel bouwstoffen tekort komt en als gevolg niet goed groeit of juist teveel groeit. Je darmen gaan minder goed werken en geven je allerlei ongemakken, je huid wordt pukkelig, je krijgt last van hoofdpijn, stemmingswisselingen en je voelt je maar al te vaak hondsmoe. En dan heb ik het nog niet over onze stuiterende bloedsuikerspiegel, die het risico op suikerziekte ernstig vergroot.

In mijn praktijk enthousiasmeer ik pubers om beter voor zichzelf te zorgen, ik leer hen hoe belangrijk je eetgedrag is, welke keuzes je kunt maken en hoe leuk dat is! Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs voor een babbeltje!