Laaggradige ontstekingen - de basis van vele klachten

Laaggradige ontstekingen worden ook wel stille ontstekingen genoemd. Hierbij is het immuunsysteem chronisch continu actief, maar op zo'n laag niveau dat er geen zichtbare ontstekingsverschijnselen zoals roodheid, gezwollenheid en pijn optreden.

Vage klachten

Op de lange termijn leiden laaggradige ontstekingen echter tot vage klachten zoals vermoeidheid, stemmingswisselingen, moeite met afvallen en slaapproblemen. Maar ook tot welvaartsziekten zoals MS, Crohn, Colitis Ulcerosa, diabetes 1 en 2, Alzheimer, Parkinson, depressie, reumatoïde artritis, hooikoorts, astma, COPD, botontkalking, aderverkalking, hoge bloeddruk, beroerte en hartfalen.

Disbalans in de vetzuren

Een van de grootste veroorzakers van chronische laaggradige ontstekingen is onze leefstijl met chronische stress, gifstoffen en bewerkte voeding die veel omega 6 bevat. Het immuunsysteem van je lichaam wordt door het te hoge gehalte aan omega 6 steeds aan gezet. Door een tekort aan omega-3 ontstaat er een disbalans in de vetzuren.

Vetzuren zijn dus van levensbelang! Je kunt deze gelukkig wel meten!

11-vetzurentest

Met een vingerprikje neem ik een paar druppeltjes bloed bij je af. Het bloed wordt vervolgens uitgebreid onderzocht in een laboratorium. Na een aantal dagen bespreken we samen online de testresultaten van de bloedwaarden.

Weet dat 97% van de mensen een groot risico op gezondheidsproblemen loopt door een disbalans tussen omega-6 en omega-3. 

Leer hoe je jezelf kunt beschermen door in balans te komen en maak een afspraak voor de 11-vetzurentest. De test kan op locatie worden afgenomen of ik stuur deze naar je toe!  

11-vetzurentest