Therapeutische waarde van ketogene voeding

Vette hap

Vaak wordt er bij een ketogeen dieet gedacht aan spek, volvette yoghurt, dik roomboter en veel eieren. Dit is een verkeerd beeld. Een ketogeen voedingspatroon, welke wordt ingezet als interventie voor je gezondheid, is lager in vet en je kunt volop genieten van groenten en zelfs fruit eten. 

Krijg ik geen tekorten?

Een doordacht ketogeen voedingspatroon is gevarieerd met royale porties groenten. Het advies is om goede bronnen van eiwitten te eten. Het 3Care Gezondheidsprogramma zorgt ervoor dat je voor volwaardige voeding kiest waarbij geen tekorten ontstaan.

Wat is dan een ketogeen voedingspatroon? 

In een 1-2-tje gezegd: een ketogeen voedingspatroon zorgt ervoor dat de productie van ketonen in het lichaam mogelijk worden gemaakt. Dat lukt wanneer er weinig suikers aanwezig zijn. De koolhydraten worden namelijk beperkt en eiwitten, vezels en gezonde vetten in de juiste balans aangeboden. 

Deze leefstijl zorgt ervoor dat het lichaam op een andere manier energie gaat gebruiken; het ontdoet zich hierdoor op een gezonde en eenvoudige manier van afvalstoffen en overtollige vetreserve, zónder dat dit ten koste gaat van gezond spierweefsel. 

Wat kan ik verwachten?

Een ketogeen voedingspatroon waarbij de vetverbranding hoger is, biedt het voordeel van een verhoogd verzadigingsgevoel waarbij de lekkere trek verdwijnt. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om deze nieuwe gezonde leefstijl vol te houden. Door de optimalisering van het metabolisme wordt er ook gezorgd voor meer energie en afname van ziekteverschijnselen. Op lange termijn krijg je meer fysieke veerkracht en kwaliteit van leven. 

Ketose heeft een zeer krachtig effect op het metabolisme en daarmee op het immuunsysteem, de hormoonhuishouding, de darmflora en zelf op het DNA. 

Is het niet moeilijk?

De gezondheidsverbeteringen door een ketogeen voedingspatroon, verkrijg je simpelweg door je voeding (brandstof) aan te passen.  

Als 3Care Voeding- en Leefstijlspecialist begeleid ik je op maat.

Wil jij ontdekken waartoe jouw lichaam in staat is, neem gerust contact op. 

Contact