Omega 3 en omega 6 - vet lekker belangrijk!

De inname van omega 3-vetzuren is heel belangrijk voor de juiste vetzuurbalans in ons lichaam, vooral omdat onze voeding naar verhouding veel linolzuur en arachidonzuur bevat. We zijn namelijk in de loop der tijd veel meer omega 6 gaan eten en veel minder omega 3.

Door deze disbalans tussen omega 6 en omega 3, het tekort aan vitamine D3 en polyfenolen in onze voeding, lopen wij een groot risico op gezondheidsproblemen. Kort gezegd: omega-6 zet de ontsteking aan en omega-3 zet deze weer uit. Heb je te weinig omega-3 dan blijft jouw lichaam dus continu aanstaan (laaggradige ontsteking).

Dat is de hele dag hard werken voor het lichaam! En helemaal als er dan ook nog eens een indringer binnenkomt, in de vorm van een virus of infectie. Het lichaam is dan al moe voordat ie kan beginnen aan deze belangrijke klus.  

Niet schrikken.... het feit is dat 95% van de mensen een groot risico hebben op gezondheidsproblemen door een disbalans tussen omega-6 en omega-3. 

Wil jij weten of jij in de gevarenzone zit? Wil jij jezelf weer eenvoudig in balans brengen? Meten is weten met de Balance-vetzuren-test.

Kijk voor meer info op:  https://gewichtopniveau.nl/voedingsadvies/balancetest