Heerlijke HACHEE

Hachee is een stoofgerecht dat lekker ouderwets lang mag pruttelen. Zorg dat je een goede (stoof)pan hebt met een dikke bodem, want door de suikers uit de uien en appelstroop is de kans namelijk groter dat het aanbrandt.

Het wordt pas echt (h)eerlijk genieten met de producten van De Landkruidenier

Zo ga je ermee aan de slag voor 4 porties:

  • 600 gr runder-stooflappen
  • 4 middelgrote uien
  • 500 ml runderbouillon
  • 100 ml rode wijn óf bier en als extra een plakje ontbijtkoek
  • 3 el appelstroop
  • 3 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el olijfolie (om in te bakken)
  • 50 gr echte (ongezouten) boter
  • 3 el bloem
  • snufje zout / snufje peper

Snijd het vlees in blokjes van 1½ cm en doe deze in een kom. Schep hier 3 eetlepels bloem door en voeg een snufje peper en zout toe.

Verwarm de olie in een (stoof)pan en schroei het vlees rondom dicht. Schep het vlees uit de pan en houdt het even apart.

Voeg eventueel nog wat extra olie toe in dezelfde pan (niet schoonmaken dus) en laat ook de boter smelten. Fruit de, grof gesneden, uien in plm. 8 minuten tot deze zacht en glazig zijn. Voeg dan het rundvlees toe.

Voeg rode wijn of anders toe en blus het vlees hiermee af. Laat nog even 5 minuten zachtjes pruttelen.

Schenk de runderbouillon in de pan en voeg de appelstroop, laurier, kruidnagels, nootmuskaat en paprikapoeder toe. Indien gewenst ook het plakje ontbijtkoek.

Laat minimaal 2 uur zachtjes garen. Roer regelmatig om, zo voorkom je aanbranden. Serveer met gekookte rode kool en eigengemaakte aardappelpuree.