Hartige muffins - glutenvrij en zo eet je vanzelf meer groenten

Benodigdheden voor 6 muffins

  • 95 gr boekweitmeel
  • 1 ei
  • halve courgette
  • halve wortel
  • 25 gram kokosolie of roomboter
  • 30 ml ongezoete amandeldrank
  • 40 gram Grana Pandano 
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • halve el Italiaanse kruiden
  • zeezout en peper naar smaak

Bereiding

  • verwarm de oven op 185 graden
  • rasp de courgette en de wortel fijn
  • smelt de boter en doe deze in een kom met het ei, de amandeldrank en klop het geheel los met een garde
  • voeg meel, bakpoeder en een snufje zout en peper toe en meng alles tot een glad beslag
  • Voeg de courgette, wortel toe en Italiaanse kruiden en roer alles voorzichtig door elkaar
  • Als laatste de kaas doormengen
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak in 25 minuten gaar

Heerlijk smulwerk i.p.v. een boterham tussen de middag!