Over Petra

Petra Schoen is Voedingsdeskundige / OERsterk leefstijlcoach / 3Care Voeding- en Leefstijlspecialist; zij helpt mensen die, om wat voor reden dan ook, door een ander voedingspatroon in hoofd en lijf sterker willen worden. 

Petra Schoen

Opleidingen

Niet alleen de jarenlange ervaring, maar ook deze mooie combinatie van opleidingen, trainingen en vele praktijkdagen die ik heb gevolgd, maken mij de Voedingsdeskundige en Leefstijlcoach die ik vandaag de dag ben:

 • gediplomeerd Voedings- & Gewichtsconsulent;
 • gecertificeerd NLP Vakbekwaam (Slank-)Coach;
 • de training Gewichtstoename tijdens de Menopauze;
 • de trainingen Voeding & Darmen en Voeding & Brein;
 • de training Voeding & Onregelmatige Werktijden;
 • de training Leefstijl en Voeding vóór, tijdens en na de Zwangerschap;
 • de training Preventie van Overgewicht bij Kinderen;
 • de opleiding Orthomoleculair Gewichtsmanagement;
 • de opleiding Mindfulness Based Cognitive Therapy;
 • gecertificeerd NLP Master Practitioner;
 • gecertificeerd OERsterk leefstijlcoach (Richard de Leth);
 • de training Functioneren van het Immuunsysteem -Orthomoleculaire therapie; 
 • praktijklessen Preventie en Interventie bij Covid-19;
 • de training/praktijklessen Balance(vetzuren)test;
 • 3Care Voeding- en Leefstijlspecialist (in milde ketose en intermitterende leefstijl)

Door opleidingen te volgen in leefstijlgeneeskunde, blijf ik mijzelf ontwikkelen én ik houd de trends in voeding en gezondheid nauwlettend in de gaten. Ik wil de beste Voedingsdeskundige en Leefstijlcoach worden die ik in mij heb! 

Volg mij op Facebook om te ontdekken wat mij zo bezighoudt en waarom ik zo geïnteresseerd ben in jou als mens, je gezondheid en voeding. 

Wie ben ik?

Ik ben Petra Schoen, Voedingsdeskundige, NLP Master, 3Care Voeding- en Leefstijlspecialist en OERsterk leefstijlcoach. Ik voel mij ook een echte Dieetverloskundige, omdat ik mensen verlos van hun vaak zo impulsief gekozen, ongezonde, niet vol te houden en jojo-rijke dieet. Ik ben op zoek naar mensen die willen leren of al goed begrijpen, dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen voeding en gezondheid. Jong en oud, die willen weten hoe je op de goede manier aan je gezondheid en weerstand kunt werken. Mensen die, om welke reden dan ook, door een ander voedingspatroon in hoofd en lijf sterker willen worden.

Ik weet als geen ander hoe je kunt tobben met je gezondheid en met voeding. Niet alleen ik maar ook onze, inmiddels volwassen, kinderen zijn overgevoelig voor bepaalde voedingsstoffen. Daardoor ben ik al meer dan 30 jaar bezig met voeding en gezondheid. Gewoon, omdat ik dagelijks maaltijden moet bereiden waar wij met het hele gezin wél tegen kunnen. Maaltijden die bovendien gezond én lekker zijn! Zo kreeg ik steeds meer belangstelling voor de mens, gezondheid en voeding. Sinds 2010 zet ik mijn passie en bewogenheid hiervoor ook professioneel in door het starten van mijn eigen praktijk.

Ik leer jou je aandacht gericht te houden op hetgeen je wenst, maar vooral ook kan bereiken. Mijn doel is om jou bewust te maken van je eigen mogelijkheden als het om voeding, gezondheid en weerbaarheid gaat. Je kunt meer dan je denkt!

Vanuit mijn specialistische kennis ondersteun ik mensen die zijn vastgelopen in de misvatting: ‘ik ben pas compleet als ik op gewicht ben.' Ik leer ze om eerst goed voor zichzelf te zorgen. Samen werken wij aan de vele belemmerende gedachten over lichaam en uiterlijk. Als mensen uiteindelijk kunnen accepteren waar ze staan, ontstaat er ruimte voor een blijvend gezond leefpatroon. En precies dát is mijn missie.

Het leven begint aan het eind van je comfortzone, dus huppetee aan de slag!

Ik leer jou graag kennen!

Petra Schoen

"Je wensen zijn het voorgevoel van hetgeen je kunt bereiken"