Cheesecake brûlée - lekker smullen met minder koolhydraten

  • 200 g roomkaas
  • 100 ml verse slagroom (zonder suiker)
  • 2 eieren
  • 70 g erythritol (of steviadruppels naar smaak)
  • 1 tl agar agar 
  • 1 tl wijnsteen bakpoeder  
  • Optioneel: 100 g frambozen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Mix alle ingrediënten (zonder frambozen) tot een glad mengsel
  • Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier (of invetten) 
  • Giet het mengsel erin en bak het in 50 minuten af (boven en onder verwarmen). Even checken met prikker. 
  • Komt een mooi bruin laagje op (zoals bij crème brûlée) 
  • Af laten koelen en in de koelkast bewaren
  • Optioneel: 4 frambozen apart leggen en de rest pureren 
  • Verdeel de frambozenpuree over 4 dessertbordjes, leg hierop de cheesecake en garneer het af met een framboos