Kokosballetjes, een echte traktatie!

Wat heb je nodig:

300 gram dadels (zonder pit en niet gekonfijt)

250 gram noten (bijvoorbeeld 150 gr amandelen en 100 gram cashewnoten)

80 gram kokosolie

3 afgestreken eetlepels cacao

Kokosrasp

 

Hoe ga je aan het werk?

Wel de dadels 15 minuten in koud water. Giet daarna de dadels af.

Doe de noten, kokosolie (niet te koud) en cacao in een keukenmachine en mix alles goed fijn.

Voeg daarna de dadels toe en mix nog een keer tot ook de dadels er goed doorheen gemixt zijn.

Schep het mengsel voor de dadelballetjes in een kom en zet deze 10 minuten in de koelkast.

Maak vervolgens balletjes van ongeveer 2 cm doorsnee en rol ze door de kokosrasp.

Leg alle dadelballetjes in een afgesloten bakje en zet ze voor minimaal 1 uur in de koelkast.

 

Het is een gezond vezelrijke traktatie maar ook een suikerbommetje; eet er daarom niet teveel van!