Wat is een OERsterk leefstijlcoach?

Een OERsterk leefstijlcoach is opgeleid om mensen effectief en krachtig te begeleiden op het gebied van gezondheidsmanagement. De OERsterk methode geeft houvast om de gezondheid te optimaliseren en om symptomen te voorkomen of op een natuurlijke manier te verlichten. Het uitgangspunt bij iedere behandeling is het aanpakken van de echte oorzaak (dus niet symptoombestrijding). Met als gevolg een drastische toename van de levenskwaliteit.

Om de echte oorzaak van symptomen te vinden moet de mens als één geheel worden bekeken. Dit systeemdenken is de basis van hoe een OERsterk leefstijlcoach naar gezondheid en symptomen kijkt. Gezondheid is het resultaat van een samenspel tussen veel verschillende factoren en de OERsterk leefstijlcoach kan deze factoren verbinden in relatie met symptomen.

De OERsterk methode bestaat uit 4 belangrijke pijlers:

  1. Mentale gezondheid – Mindset
  2. Stressreductie – Ontspanning
  3. Fysieke gezondheid – Voeding
  4. Training – Beweging

De methode is gebaseerd op meer dan tien jaar praktijkervaring in combinatie met kennis uit verschillende wetenschappen, waaronder de evolutiebiologie, Psycho-Neuro-Immunologie (PNI), orthomoleculaire geneeskunde en oosterse geneeswijzen (OERsterk).