Wat heeft een automonteur met voeding te maken?

Vanmorgen heeft een van mijn cliënten mij enorm aan het denken gezet…… zo mooi!

Wij hadden het de vorige keer erover gehad dat ik het verstandig vond als zij mijn advies zou opvolgen. Niet omdat ik haar idee om na 12 weken alleen door te gaan, zonder de handige app, wekelijke menu’s, boodschappenlijstjes, eetdagboekjes, tips en tools, weegmomenten en stok achter de deur, fout vond. Nee, zeker niet het toonde lef. Ik vond het gewoon nog te vroeg om op eigen benen te staan en er zijn nog zoveel mooie leermomenten om te ervaren en hierdoor alsmaar sterker te worden om straks ook het gewenste gewicht te behouden. Dat is toch waar wij het voor doen! Want afvallen dat lukt ons vaak wel maar op gewicht blijven, daar komt toch meer bij kijken.

Je nieuwe eetpatroon heeft tijd nodig om te zakken, jij hebt tijd nodig om te repeteren, jij wordt alsmaar krachtiger door alle leermomenten, jij hebt tijd nodig om uiteindelijk jou nieuwe gezondheid en gewicht te omarmen.  

Zij heeft er een paar dagen over nagedacht en kwam toen vanmorgen met een hele droge opmerking…..

Zij zei: ‘Ik luister naar de dokter, ik luister naar mijn automonteur en dan zou ik naar jou NIET luisteren?’

‘De dokter weet wat goed voor mij is en de automonteur weet wat goed voor mijn auto is en tegelijkertijd ook goed voor mij is, want veiligheid voorop. Dat vind ik wel wat waard!’

‘En jij die weet wat goed is voor mij en mijn gezondheid, mijn veiligheid, mijn lijf en hoofd, daar zeg ik ook geen nee tegen!’

‘JA, ik ga door, ik vind het mijzelf waard!’  

Zo simpel… stapte zij inmiddels na 12 weken Gewicht Op Niveau, over haar belemmerende overtuigingen heen, zij GROEIT in haar ZIJN en tegelijkertijd valt zij af in gewicht, zo mooi!