Vitamine D3 en K2 in strijd tegen Covid-19

Volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten verkleint een goede verhouding in het lichaam van D3 en K2, ernstige complicaties bij Covid-19.

D3 is de starter van talloze functies in het lichaam en K2 heeft als belangrijkste functie de Calcium-stofwisseling.

Voldoende vitamine D in onze mineralenhuishouding zorgt ook voor een goede stemming en werkt preventief mee tegen depressies. Daarbij speelt D3 een belangrijke rol in onze botaanmaak en versterkt het ons immuunsysteem. Dat is in deze tijd wel heel belangrijk!  

Krachtig immuunsysteem

Bij een tekort aan vitamine D zie je ook vaak dat het immuunsysteem onnodige reacties opstart; het lichaam blijft dan een soort aan staan. Hoe beter jij in je vitamine D3 zit hoe beter het immuunsysteem werkt!

Volgens een Spaans onderzoek 2020 wordt er gesteld dat een goede vitamine D-spiegel de kans op opname op de IC vermindert en daarmee ook de ernst van Covid-19. Het verbetert ook het verloop van de ziekte.

Naar aanleiding van wetenschappelijke inzichten is men er ook achter gekomen dat IC-patiënten een lage vitamine K2 waarde hebben. Nu blijkt dat hoe lager het K-gehalte in het bloed hoe meer problemen er ontstaan tijdens Covid-19 en hoe minder herstel er optreedt.

Bij obesitas patiënten kan vitamine K2 en D3 niet goed worden opgenomen (blijft ‘steken’ in het vet) waardoor deze mensen vaak sowieso te laag in hun bloedwaarden zitten.

Vitamine D3 en K2

Het is dus van levensbelang dat er voldoende vitamine D en K wordt opgenomen.  

D3 wordt voor 90% uit de zon gehaald en maar voor 10% uit voeding. Suppletie tijdens de donkere maanden is dus een must. Hoe je dat doet vertel ik je graag. Vitamine K2 komt met name voor in groene bladgroenten en dat is nu vaak wat wij tekort komen of nauwelijks kunnen aan-eten in hoeveelheid.

Leefstijlgeneeskunde

Voor een betere gezondheid heb je daarom een andere visie nodig. De reguliere geneeskunde is en blijft de basis van de praktijk én ik bied vanuit mijn deskundigheid de mogelijkheid om breder naar klachten en wensen te kijken. Veel voorkomende aandoeningen en tekortkomingen kun je ook op een natuurlijke manier benaderen. Dat wordt leefstijlgeneeskunde genoemd. Wil je meer weten waarom ik vind dat gezondheid voor iedereen bereikbaar moet zijn, neem dan contact op.  

Zorg goed voor jezelf, jij bent het waard.

leefstijlgeneeskunde