Veganistisch eten? Gezond of niet?

Ik juich het toe dat mensen steeds bewuster worden van wat zij onder hun neus stoppen.

In mijn praktijk wordt steeds vaker de vraag gesteld, ‘Hoe doe ik dat, volledig plantaardig eten?’ ‘Hoe word ik veganist?’

In ben blij met deze vraag, want maar al te vaak zie ik (vooral jonge) mensen acuut stoppen met dierlijke producten tot zich te nemen, met alle gevolgen van dien.

Zij stoppen met het eten van o.a. eieren, vlees, vis, zuivel zonder ook zich maar één moment te hebben verdiept in het feit of zij ook met dit eetgedrag de benodigde bouwstenen, vitaminen en mineralen binnen krijgen.

Veganistisch eetgedrag

Vanmorgen belde een zeer bezorgde moeder mij op. Haar zoon was maar zo moe, zag ook zo witjes, kon zich ook niet meer zo goed concentreren, was veel vaker ziek, had last van een soort huiduitslag wat hij nog nooit eerder had gehad. Ook zijn darmen speelden erg op en hij viel af. Zij was ten einde raad. Zij vertelde mij dat hij al een aantal weken een zeer streng veganistisch eetgedrag volgde. Super knap dat wel én wat een discipline, echter hij ging er nu bijna aan onderdoor.

Waarom? Veganistisch eten vergt nogal wat kennis over voeding. Zomaar producten uit je menu schrappen zorgt er al snel voor dat je lichaam allerlei sensaties afgeeft oftewel HELP roept!

Veganist worden, een mooie gedachte echter weet wel waar je mee bezig bent!

Verstandig veganist worden?

Wil je meer informatie over hoe jij je eetgedrag kunt aanpassen op een gezonde wijze, wil jij weten of je alle bouwstoffen binnenkrijgt om gezond te blijven, loop je te stoeien met je darmen en heb je last van voedingsintoleranties, bel gerust voor meer informatie. Ik help je graag om je gezonder te voelen en te blijven!