De enige manier om er achter te komen of iets werkt, is door het gewoon te gaan doen

Ik hoor en zie het vooral om mij heen gebeuren. We geven er zelfs gekscherend een naam aan, quarantaine kilo’s. Waar we vaak al teveel zittend de dag doorbrachten, kregen we nu de opdracht van de overheid om vooral binnen te blijven. Zo krijgen we er een probleem bij, als je niet oppast.

Ja maar, morgen begin ik

Ook hierin zijn we vaak goed in uitstellen, straks als de kinderen weer naar school zijn, als ik zelf weer aan het werk ben, als de sportschool open is, ja, dan… ga ik beter voor mijzelf zorgen.

Je kunt voor altijd blijven die je bent, zolang je alles maar op de lange baan blijft schuiven, Wel zo veilig, als je elke verandering vermijdt die risico’s met zich kan meebrengen.

Jij kunt meer dan je denkt

Het enige wat je ervan weerhoudt, ben jezelf en de neurotische keuzes die jij maakt, omdat je niet gelooft zo sterk te zijn als je in feite bent. Toon lef, neem risico, wees bereid om te falen en weer opnieuw te beginnen. Vraag niet om toestemming, ga gewoon voor iets minder perfect en struikel vooral voorwaarts.  

En als je ook maar even het idee hebt dat het bij mij al die dagen vlekkeloos gaat, heb je het mis. Gelukkig was het niet zo, want anders had ik geen enkel leermoment gehad en was ik blijven staan waar ik stond.

De enige manier om er achter te komen of iets werkt, is door het gewoon te gaan doen, wat het ook is!

Ik begin NU