Preventief handelen bij Covid-19

Het coronavirus raakt niet alleen (de zorg voor) coronapatiënten. Het heeft ook grote gevolgen voor de reguliere zorg en dus ook de zorg voor mensen met andere klachten dan corona. Opnieuw werd de reguliere zorg teruggeschroefd. In sommige regio’s in Nederland zelfs tot 50% wat direct al concreet merkbaar is aan de langere wachttijden. Het is zaak dat we dus leren om heel goed voor onze gezondheid te zorgen. Het is van belang om te leren wat jij zelf kunt doen om je weerstand te vergroten. Om beter tegen een stootje te kunnen. Ons systeem is een prachtig instrument die dagelijks vaak (ongemerkt) jouw lichaam ‘refreshed’.   

Gezonde voeding zorgt voor krachtige afweer 

Je moet het lichaam daar wel bij helpen! Wat gooi jij bijvoorbeeld in je winkelwagentje in de supermarkt? Hoe bewust maak jij de keuze voor het eten? Krijg jij dagelijks de buit aan vitaminen en mineralen binnen om met name de vitale organen te voeden? Ongezonde voeding is op dit moment na roken de belangrijkste vermijdbare oorzaak van sterfte en verloren gezonde levensjaren. Gezonde voeding draagt bij aan een gezond spijsverteringsstelsel en dat zorgt weer voor een krachtige afweer. Lekker belangrijk toch?

Preventief handelen bij corona

Ik heb mij onlangs door wetenschappelijke inzichten laten bijscholen hoe preventief te handelen nu het corona virus steeds dichterbij komt.

Meer weerstand betekent meer gezondheid

Ik werk al meer dan tien jaar als Voedingsdeskundige en ben ervan overtuigd dat we als mens veel meer kunnen werken aan onze weerstand, onze gezondheid en dat is wat ik zo graag uitdraag. Minder verloren gezonde levensjaren? Begin dan vandaag en durf hulp in te roepen door hieronder op de groene button te klikken! 

Preventief Covid-19