Veel patiënten op de IC, besmet met het Coronavirus, hebben overgewicht

Er lijkt een sterk verband te zijn tussen overgewicht en Corona. Dat zei Diederik Gommers, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, op 27 maart jl. De directeur van het Groningse Martini Ziekenhuis, sprak gisteren (31 maart) zelfs van 90%.
Ook uit China en andere landen komen soortgelijke berichten.
Eerdere berichten gaven al aan dat de gezondheid van Nederlanders snel achteruit gaat.

Kun jij er iets aan doen?

We zijn thans beter in staat om ouder te worden, ouder dan onze voorouders, echter wij krijgen vaak al op jonge leeftijd klachten. Binnen mijn praktijk zie ik dagelijks wat meer welvaart, ons aan welzijn kost.
We zijn onze handleiding kwijt geraakt in de wirwar van gemak, geknutselde voeding en minder bewegen. We weten vaak ook niet anders, we zijn ermee vergroeid. Echter onze oergenen (jawel, er is nog niets veranderd) snappen er geen bal van en een flinke mismatch met onze eigen natuur is een feit oftewel de sleutel past niet meer goed in het slot.
Gezond zijn betekent in balans zijn. Klachten en ziekte zijn een signaal van een verstoorde balans.
Wil jij weer balans in jouw lichaam, dan moet je werken aan je gezondheid.

Elke kleine stap is een grote stap naar gezondheid

In mijn praktijk gebruik ik vaak de weegschaal als metafoor. De ene kant van de weegschaal geeft de belastbaarheid (draagkracht) aan en de andere kant geeft de belasting (draaglast) aan. Ben jij te zwaar belast dan kost alles jou energie maar het bewijst ook dat dáár de belangrijke sleutel voor jouw gezondheid zit.


Ik leer mijn cliënten met kleine stapjes van bewustwording tot meer weerstand te komen, zich energieker te voelen en klachten te verminderen. Ik geef kennis zodat jij tot inzicht komt om beter voor jezelf te kunnen zorgen. Want ook jij bent het waard. Jij bent namelijk de manager van je eigen gezondheid.
Elk klein stapje is daarentegen een grote stap naar meer gezondheid en een betere balans. Dat gaat sneller dan je verwacht! Als je nooit begint om je gezondheid te versterken, boer je alleen maar achteruit en word je probleem steeds groter. Jij bent zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van jouw leven.

Ik durf het aan met jou!

Afvallen hoeft geen afzien te zijn en de consulten worden in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed…. Nog meer belemmerende overtuigingen of word jij, met mij je eigen Gezondheidsteam; a Winner?