Onze darmen, een onderschat orgaan!

Vanuit mijn specialisatie weet ik maar al te goed dat de belangrijkste sleutel tot onze gezondheid in onze darmen ligt. Met de juiste voeding nodig je als het ware de goede bacteriën uit in je darmstelsel. Het vermogen van de darmen om voedingsstoffen op te nemen bepaalt hoe krachtig ons immuunsysteem is en of ons lichaam in staat is om de hormoonhuishouding in evenwicht te houden.

Onze spijsvertering zorgt ervoor dat onze darmflora in balans blijft. Echter ons spijsverteringstelsel is kwetsbaar en wordt vaak op allerlei manier wreed verstoord. Denk daarbij aan negatieve invloeden zoals stress, allergieën, intoleranties voor additieven en medicijngebruik.

Echter in de eerste plaats wordt het systeem in de war gegooid door een ongezond voedingspatroon!

Van nature hebben wij bijvoorbeeld suiker nodig. De grote hoeveelheid suiker die wij tegenwoordig tot ons nemen brengt echter onze hormoonhuishouding behoorlijk in de war. Dit leidt weer tot een disbalans in je darmen wat op zijn beurt weer leidt tot een verminderd vermogen om voedingsstoffen (onze bouwstenen) op te nemen. Deze disbalans zorgt maar al te vaak voor gewichtstoename en obesitas.

Omdat onze darmen van grote waarde zijn voor onze gezondheid is het van groot belang juist daar te beginnen als je gezonder wilt gaan eten. Begin vandaag nog om die goede bacteriën uit te nodigen!

Ik help jou om je eigen pad uit te stippelen naar een gezond eetpatroon en zo eetproblemen en ongemakken omwille van verkeerde gewoontes weg te nemen.

Meer weten? Bel gerust voor een gratis kennismakingsgesprek 0172 57 32 62 of meld je aan via het contactformulier op deze website.