OERsterke balans - ervaringsverhaal van Natascha Peters

Als dit geen OERsterke balans is....

Nu weet ik weer waarom ik zo knetterhard gestudeerd heb. Ik word hier zo blij van! Natascha Peters uit Aphen aan den Rijn is zó een kanjer, zij vertelt hieronder haar verhaal om ook jou te helpen.

Darmklachten

Door verandering van voedings- & bewegingspatroon en begeleiding van Petra ben ik van mijn darm- en hormonale klachten af.

Al zolang ik mij kan heugen heb ik darmproblemen en hormonale klachten. Vele doktersbezoeken en lichamelijke onderzoeken zonder resultaat verder en steeds te horen krijgen “kijk het maar even aan”, “leer er maar mee leven” was ik echt zat.

Petra kwam op mijn pad en samen met haar ben ik gaan kijken naar mijn voedings- en bewegingspatroon in mijn dagelijkse leven.

Wat is mijn doel?

Mij lichamelijk beter voelen, geen last (meer) hebben van mijn darmen en hormoonhuishouding. Lekkerder in mijn vel zitten.

Mijn voedingspatroon (gewoonten) hebben we aangepast. Ik deed een darmreinigingskuur en ter ondersteuning kreeg ik voedingssupplementen.

Het dagelijks bewegen ging ik opbouwen, elke dag minimaal 20 minuten wandelen.

Mijn doel heb ik in 3 maanden tijd behaald. Ik heb totaal geen last meer van mijn darmen. Mijn stoelgang is dagelijks aanwezig, minimaal 1x per dag (voorheen soms 5-6 dagen niet).

Hormonen

Mijn hormoonhuishouding is aan het veranderen. Na ruim een jaar niet ongesteld te zijn geweest met wel de lichamelijke klachten, is er nu slijmafstoting en al 1 dag licht bloedverlies geweest. Dit kom weer langzaam op gang.

Mijn huid ziet er stralender uit, mijn nagels en haren zijn sterker geworden.

En ja, wat ook leuk is om te vermelden is: ik ben in die 3 maanden ruim 7 kilo lichaamsgewicht kwijt geraakt.

Bewuste leefstijl

Door bewust met mijn leefstijl bezig te zijn en door te ervaren dat verandering in voedingsgewoonten en beweging veel in je lichaam verandert, is het heel goed vol te houden.

Petra heeft met haar duidelijke uitleg, bemoedigende woorden en soms de spreekwoordelijke schop onder mijn kont hierin een enorme bijdrage geleverd.

Ik ben zeer dankbaar dat ik mezelf dit cadeautje heb gegeven. En ik raad het echt iedereen aan.