Kiekeboe, ik zie je wel hoor, uitstelgedrag!

Lockdown, dat betekent veel winkels dicht, horeca dicht en nu ook nog een avond klok. Dat is niet makkelijk!

Het kost meer moeite om je gelukkig te voelen en soms lijkt het erop dat je daardoor jezelf ook minder goed aan het werk krijgt, je hebt minder zin in de dingen die je eigenlijk wel zou moeten doen. Bewegen lukt minder en je zoekt wat vaker in de voorraadkast iets lekkers om je frustraties proberen te temperen. De structuur is uit ons systeem en als kuddedier kunnen wij daar slecht tegen, we raken ontregeld en uitstelgedrag ligt genadeloos op de loer.

Goede voornemens genoeg, net als knagende stemmetjes die van binnen roepen: ‘dat het nu echt eens moet gaan gebeuren’. Hoe graag jij ook wilt de weg naar een gezondere leefstijl blijkt keer op keer minder makkelijk in je eentje begaanbaar te zijn.

Er wordt heel wat flexibiliteit van ons gevraagd, van ons systeem, van ons lijf en brein. Om een motor goed te kunnen laten draaien is er onderhoud en brandstof nodig. Niet anders is het bij ons als mens.

Wat jij dan nodig hebt is een gids die niet alleen de weg wijst, maar je ook inspireert, begeleidt en stimuleert tijdens dit ‘avontuur’.  

Blijf niet kraken en piepen, mopperen en uitstellen, dit gaat jou niet helpen en dat weet jij!

Pak nu gewoon de telefoon of stuur een mailtje voor een eerste gesprek. Kiekeboe, stel je het alweer uit om goed voor jezelf te zorgen?