Wetenschappers vinden negen soorten plastic in menselijke ontlasting!

MICROPLASTICS

Microplastics ontstaan door het slijten en uiteenvallen van grotere voorwerpen, bijvoorbeeld onder invloed van zonlicht, water en vorst. De mens krijgt deze deeltjes plastic binnen door het eten van vis (in vrijwel alle vormen van zeeleven - van plankton tot walvissen - werden al eerder plastic deeltjes aangetroffen). Hoe die vis dit heeft binnen gekregen, laat zich wel raden, lijkt mij.... Dus de rotzooi die wij kopen en weggooien aan plastic verpakkingen, komt uiteindelijk weer bij ons terug, in onze darmen.

HET EFFECT OP ONZE GEZONDHEID

Men is bezig te onderzoeken welke effecten dit heeft op de menselijke gezondheid. Plastic deeltjes kunnen wel ontstekingsreacties geven in ons lichaam. Bij vissen, kreeften en mosselen is al na onderzoek gebleken, dat microplastics niet alleen aan de buitenzijde maar ook schadelijke effecten kunnen hebben aan de ingewanden.  

JE DARMEN ZIJN VAN LEVENSBELANG

Ongemakken in je darmen, zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid, oprispingen, obstipatie en/of diarree komen voort uit een ongezonde wijze van leven. Vaak zijn deze gemakkelijk op te lossen en/of te voorkomen door producten te kiezen die jouw darmen voeden, want jouw darmen regelen de spijsvertering maar ook zij moeten worden verzorgd. En reken maar, je darmen hebben het zwaar met de vulling die zij dagelijks krijgen aangeboden en nu ook bewezen met plastic zakje…….

EEN BEZEM DOOR JE DARMEN

Wil jij van je ongemakken af, wil jij je darmen beter voeden, wil jij gezondere darmen? Je darmen zijn van levensbelang. Meer weten? Gewicht Op Niveau heeft het specialisme aan boord, kom gerust eens langs voor een vrijblijvend informatief gesprek. Klik hier voor contact. 

(Bron: De Volkskrant)