Ik hou alleen maar van kleine schatjes!

Een grote troef die jezelf in handen hebt om virussen een stap voor te blijven, is het optimaliseren van je weerstand. Niks nieuws… oké, klaar met lezen dus of…..

Hoe werk je aan een optimale weerstand?  

Een optimale weerstand begint met een gezonde spijsvertering, een gezonde darmflora en gezonde darmslijmvliezen. Zo maken pathogenen (dat zijn kleine ettertjes) weinig kans om vanuit je darm in je bloedbaan te worden opgenomen. Snelle koolhydraten, suikers, te vaak eten, te weinig vezels en bijvoorbeeld gluten kunnen de balans tussen goede en slechte micro-organismen in jouw maag en darmen flink verstoren.

Ongemakken zoals een opgeblazen gevoel, kramperigheid, te makkelijk of juist slecht naar de wc kunnen en soms hele concerten uittoeteren plagen jou dan de hele dag door.

Als je ervoor kunt zorgen dat jouw douanesysteem in jouw lichaam goed werkt, kunnen kleine ettertjes niet naar binnen via onze lichaamsbarrières (darm-bloedbarrière en bloed-hersenbarrière).

Hoe regel jij de optimale bescherming in jouw darmen?

Door in elk geval je darmflora en je darmslijmvliezen gezond te houden wat overigens ook weer een preventieve werking heeft op je breingezondheid (en wie wil dat nou niet?).

7 tips waarmee je al kunt starten om je darmslijmvliezen te helpen herstellen

  1. Zorg voor voldoende omega-3 vetzuren
  2. Zorg voor voldoende vitamine D
  3. Zorg voor voldoende chlorofyl (bladgroente)
  4. Zorg voor voldoende zink (noten, zaden, pitten)
  5. Eet voeding met een lage glycemische lading
  6. Eet voldoende vezels
  7. Eet minder vaak zodat het lichaam zich tussentijds kan herstellen.

Met deze eerste stappen zorg jij er al voor dat de ettertjes wat meer buiten blijven en de kleine schatjes (goede micro-organismen) jouw darmstelsel weer helpen herstellen, waardoor jij je weer energieker gaat voelen en ongemakken verminderen of zelfs verdwijnen.

Alles draait dus om balans!