Heb jij de buit al binnen?

Soms verbaas ik mij zo enorm over het feit, dat sommige mensen zo weinig om hun gezondheid geven. En tegelijkertijd word ik er verdrietig van.

Bij het opstellen van het boodschappenlijstje wordt er aan alles gedacht. Groente en fruit, vlees en vis en ook zeker wordt er gedacht aan bier, chips, koekjes en limonade.

Er zijn maar heel weinig mensen die van tevoren uitrekenen wat het afwerken van het boodschappenlijstje kost. Wat de buit daadwerkelijk heeft gekost, als deze weer in de kast staat.

Vaak genoeg zijn dit ook de mensen die graag geld uitgeven aan hun gezondheid. Zij eten zoveel mogelijk gezond, bewegen, slapen voldoende en bewaken hun stress. Deze mensen kloppen dan bij mij aan met de vraag wil jij mij ondersteunen…. Ik zou het eigenlijk zelf moeten kunnen….. ik weet geloof ik ook wel hoe….. maar toch…. Wil jij die stok achter de deur voor mij zijn? Want ik vind mijn gezondheid erg belangrijk omdat ik weet dat dit het enige is wat ik heb om oud mee te kunnen worden.

Vandaag nog zei een cliënt, ik ben 16 kilo afgevallen en eigenlijk heb ik niet veel anders hoeven te doen en ik heb vooral geen honger gehad.      

En dan toch belt er ook vandaag iemand die het eigenlijk te duur vindt om met ondersteuning af te vallen. Zij heeft het al vaak geprobeerd en wordt eigenlijk alleen maar zwaarder (er is een verschil tussen proberen en doen). Zij heeft meer medicatie van de arts gekregen… zou het daardoor komen dat zij zwaarder wordt? Ik voel mij ook minder energieker, vertelde zij. Die vervelende medicijnen ook…. En zij krijgt de consulten bij mij ook al niet vergoed… Ik denk er toch nog even over na…

Ik vraag haar dan… wie of wat was er het eerste? De arts, jouw aandoening, het bier, de koekjes, de medicatie of jouw gezondheid?

In principe wordt ieder mens met een goede gezondheid geboren. Door ons lichaam verkeerd te behandelen ontstaan er vaak medische problemen omdat wij niet elke dag de buit binnen krijgen.

Ik bedoel niet de buit aan boodschappen, want daar zorgen wij wel voor, ik bedoel de buit aan onze benodigde vitaminen en mineralen. Die ons helpen om ons energieker te voelen, fysiek en mentaal.

Wat vindt jij jezelf waard? Wat vindt jij je gezondheid waard? Wat heb jij voor jezelf over?

Gewicht Op Niveau werkt op een heel andere laag in jouw brein die ervoor gaat zorgen dat jij wel doorpakt en jij het jezelf wel waard vindt. Bij Gewicht Op Niveau wordt jij in lijf en hoofd sterker.

Of sjok jij toch liever door met je boodschappentas aan medicatie, overgewicht, moeheid, zuurbranden, opgezet gevoel, frustratie, niet blij zijn met jezelf te zien in de spiegel, onzekerheid, pijnlijke gewrichten, mijn hemel wat kost dit dan wel allemaal niet?

Nou en zoals er in de winkel ook aanbiedingen zijn, doe ik ook een duit in het zakje…. Meldt jij je voor 1 mei 2019 aan, dan krijg je 10% korting op het gehele pakket, waar jij bij mij mee aan de slag gaat!   

Dan heb je die buit alvast binnen!