Doe even gezond... in 10 stappen

Door onderstaande voeding (meer) toe te voegen aan je menu, optimaliseer jij in 10 stappen je gezondheid! 

Avocado: rijk aan omega-vetzuren en anti-oxidanten. Deze combinatie maakt avocado van grote meerwaarde als je wilt werken aan een betere bloeddruk, een wenselijker cholesterolgehalte en een minder wiebelende bloedsuikerspiegel. 

Pompoenpitten: bevatten magnesium, mangaan en fosfor. Goed voor de man zijn prostaat en een toppertje voor je cholesterolgehalte. 

Knoflook: bevat een stof (allicine) die infecties bestrijdt. Knoflook zorgt ook voor je hart en bloedvaten en doodt schimmels in je darmen.

Broccoli en dan vooral de kiemen: dankzij het stofje sulforfaan beschermt deze geweldige groente jou beter tegen veroudering.

Lijnzaad: is rijk aan magnesium, vezels, calcium en goede vetten. Een topper voor je darmen, hart en skelet. Week het wel een nachtje in weinig water, voor een nog betere opname.

Walnoten: boordevol gezonde vetten, magnesium en eiwitten. Zij zorgen voor een goede werking van je spieren en hersenen. Ook helpen walnoten je cholesterolgehalte op peil te houden en onderscheppen zij ontstekingen.

Peulvruchten: te gebruiken als perfecte vleesvervanger. Goed voor je darmflora, boedsuikerspiegel en cholesterolgehalte. 

Zeewier: een vriend voor je schildklier omdat deze groente een goede bron is van omega-vetzuren en jodium.

Verse kruiden: bevatten veel anti-oxidanten, vitaminen en mineralen. Al deze stofjes beschermen jou tegen veroudering. 

Kurkuma: zelf ben ik er intolerant voor maar als jij er tegen kunt, is het een echte krachtpatser tegen ontstekingen en helpt de vetstofwisseling bij het afvallen.