De invloed van voeding op onze hersenen

Welke invloed heeft bijvoorbeeld uw gewicht op het risico op dementie? 

Hetgeen wij eten heeft grote invloed op onze hersenen. Hoeveel je eet en vooral ook wat je eet. Voedt jij je cellen of vul je liever alleen je maag? Overgewicht is niet gezond voor je brein. Overgewicht hangt samen met een van de grootste te beïnvloeden risicofactoren voor dementie. 

Wil jij de kans op dementie drastisch verkleinen? Dan is het nu de hoogste tijd om aan de slag te gaan met gezond eten! 

Dementie komt opvallend veel minder voor in gebieden rondom de Middellandse Zee; het voedingspatroon is hiervoor een van de belangrijkste redenen. Wat wordt er daar gegeten?

Opvallend is dat daar veel meer verse groenten en fruit wordt gegeten en veel minder zuivel. Er wordt daar ook opvallend minder dierlijke vetten gegeten, vlees en suikers. Dagelijks staan daar noten en een goede eensoortige (!) olijfolie op het menu. En ook vis komt daar wekelijks wel een paar keer voorbij 'zwemmen'. 

Moet ik nu in een keer rigoureus mijn menu omgooien? Houd ik dat vol, krijg ik dan wel alles binnen aan vitaminen en mineralen? En waar haal ik de ideeën vandaan? Hoe regel ik dat op mijn werk? Lusten de kinderen dat wel? 

Ik hoor het je al denken! Ik schrijf graag een op maat gesneden dagmenu voor jou en help jou met al je vragen. Met al die informatie kun jij langer profiteren van een kwalitatief mooier leven! Gezondheid begint bij jou!