Dag Tessel!

Vandaag liep Tessel voor de laatste keer bij mij de deur uit. Normaal ben ik niet zo een snotteraapje, maar deze keer kwam ie wel binnen, ja!

Als ik zie wat zij heeft gedaan, om dat te bereiken wat zij het allerliefste wilde, waar zij een diep verlangen naar had, word ik stil.

Een jaar lang heb ik van Tessel mogen genieten. De allereerste keer hebben we, samen met haar moeder, lang gepraat met elkaar. Zij zei toen, het is goed, ik ga ervoor en stapte aan boord van de ‘Schoenenboot’.

Kijk, we hebben ook een Maarten van der Weijden, die als een geweldige reus met zijn heldenmissie, meer dan 3,5 miljoen euro ophaalde. 

Zou het zo zijn dat hij die 143 km met een en al enthousiasme heeft gezwommen? Hoe een tegenvaller was het al in het begin, dat niemand met hem mee kon zwemmen, vanwege al die poepbeestjes in het water en hij alleen het kunstje moest gaan flikken. Ik geloof er niets van, dat al die slagen zo leuk waren om te maken. Volgens mij was het flink afzien, doorbijten en pijn lijden. Toch deed hij het! Hoe? Vraag je je dan af.

Hij wilde dit zo graag, hij wilde dit verschil maken, hij ging er voor! Hij dacht niet teveel, hij DEED meer!

Net zoals Tessel, zij wilde zo graag afvallen, zij wilde zo graag die onzekerheid aan de kant zetten, zij wilde zo graag weer die kleding aan kunnen die zij zo leuk vindt, zij wilde zo graag zich weer fitter en gezonder voelen en dat laatste ook zo graag blijven.

Zij heeft niet gewacht tot het goede moment, want welk moment zou dat dan zijn geweest?

Zij heeft ook niet gewacht, totdat zij in de juiste flow zat, want wanneer zit je dat dan?

Zij heeft ook niet gewacht tot 1 januari…

Zij heeft ook vooral niet geluisterd naar haar eigen belemmerende overtuigingen…

Tessel had een diep verlangen, zij heeft een plan gemaakt en zij ging er gewoon voor!

Zij weet gewoon dondersgoed als je wat wilt, moet je ervoor gaan! DOEN!

Kijk, want als je de discipline hebt om keurig elke dag een zak chips leeg te eten, kun je je er niet meer achter verschuilen, dat je de discipline niet hebt om af te vallen.

Als jij het jezelf waard vindt om elke dag meer te eten dan goed voor je is, vind je je het jezelf ook waard om gezonder te eten.

Ik zie geen verschil.

Tessel had duidelijk een plan, kwam bij mij en viel in één jaar tijd heel geleidelijk 20 kg af. By the way Tessel is 16 jaar! Zij viel daarom heel rustig af zonder ook maar één dag tekort te komen, waaraan haar lichaam behoefte heeft. Zij at en eet nog altijd 6 x op een dag, zo krijgt zij dagelijks de buit binnen aan vitaminen en mineralen. Geen honger en wel gewoon doen!

Haar grootste kracht was en is nog altijd, dat zij niet teveel denkt maar het gewoon DOET!

En daarom mis ik haar…

Dag, Tessel voor mij ben jij vandaag die vrouw van meer dan 3,5 miljoen!

Doe als Tessel en maak ook je plan, ik help je! 

Ja, ik doe het!