5 stoere producten die jouw immuunsysteem een boost geven en niet alleen dat!

Paddenstoelen

Kies natuurlijk wel de eetbare. Paddenstoelen zitten vol met bèta-glucanen. Zet deze dus wat vaker op je menu. Bèta-glucanen zijn stoffen die voorkomen in planten. Ze komen onder andere voor in haver en paddenstoelen. Deze super-stoffen helpen ook je cholesterol in je bloed verlagen. ’s Morgens beginnen met een flink bord havermoutpap is een prima start mede dat deze stof de hoeveelheid glucose in je bloed net na de maaltijd kan verlagen. Dat zorgt er dan ook weer voor dat je minder snel trek krijgt in zoet. Een echte win-win situatie! 

Pompoenzaadjes

De zaadjes van de pompoen bevatten in verhouding veel zink en zink helpt jouw witte bloedplaatjes met het bestrijden tegen ziekten. Een ander groot voordeel van pompoenpitten is dat een flinke hand hiervan maar liefst 37% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium bevat! Magnesium is een belangrijk mineraal voor het regelen van je bloeddruk en bloedsuikerspiegel en zorgt voor sterke botten. Echte krachtpatsers zijn het, die pompoenzaadjes!  

Tonijn

Tonijn is een prima bron van selenium. Selenium helpt je cellen bij het beschermen tegen vrije radicalen en geeft je immuunsysteem hiermee een boost. Kies bij voorkeur voor verse tonijn. Selenium zit overigens ook in paranoten. Daarnaast is selenium een belangrijk mineraal voor de functie van je schildklier.

Zoete aardappel

Deze kanjers zijn rijk aan vitamine A en deze vitamine neemt het op tegen vrije radicalen die proberen jouw immuunsysteem te verzwakken. De zoete aardappel bevat ook meer complexe koolhydraten die ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel minder hoog wordt. Dat is mooi meengenomen! Maak er bijvoorbeeld lekkere frietjes van - niet frituren maar in de oven met wat tijm.   

Groene thee

Als de wind om het huis waait lekker op de bank met een heerlijke mok groene thee. Groene thee bevat polyfenolen. Dat zijn krachtige anti-oxidanten die het opnemen tegen foute bacteriën. Genieten met een grote ‘G’ dus!