Ja, ik ben GOUD waard!

15 Tips om je goede voornemen vol te houden:

1 Visualiseer je leven met je nieuwe gewoonte. Zie het echt al voor je! Arnold Schwarzenegger ontving zijn GOUDEN plak door de kracht van het zich inbeelden. Hij stelde zich telkens voor hoe het zou zijn om grote spieren te hebben.

2 Kijk dagelijks naar wat je nieuwe gedrag je nu al oplevert. Denk ook altijd in voordelen (niet in nadelen) en richt je daarmee op de toekomst. Bijvoorbeeld, kort plezier van een snack en spijt op de langere termijn of doorbijten op korte termijn en dan op langere termijn veel plezier en een trots gevoel!

3 Maak gebruik van de kracht van herhaling. Je brein staat altijd in de stand om energie te besparen en is daarom geïnteresseerd in nieuwe dingen. Door een actie op een vast tijdstip op dezelfde wijze te doen, gaat het na verloop vanzelf.

4 Zeg niet… ik moet minder op de bank zitten maar zeg, ik wil meer bewegen. Spreek positief naar jezelf toe!

5 Als je slechte gewoontes wilt laten vallen zet daarvoor dan nieuwe goede gewoontes voor in de plaats. Laat geen leegtes vallen in je dagritme. Kondigt het snaai-moment zich aan op een vast tijdstip? Zorg dan dat je bijvoorbeeld al aan de wandel bent tijdens deze tijd.

6 Beloon jezelf als je je doel hebt behaald. Zorg er wel voor dat je een haalbaar doet stelt. Deel een groot doel in kleine stappen op, zo kun je jezelf vaak belonen en houd je het ook vol.

7 Gaat het mis, je kunt altijd weer opnieuw beginnen.

8 Vermijd in het begin verleidelijke situaties. Als jouw nieuwe gedrag is ingesleten kun je je oude gedrag waarschijnlijk niet meer voorstellen. Geef het daarom wel de tijd.

9 Zorg dat je doel helder voor jou is. Geef aan, ik wil 5 kilo afvallen, in plaats van, ik wil afvallen.

10 Schrijf je goede voornemens op en lees deze dagelijks een paar keer door.

11 Herinner jezelf telkens aan de voordelen als je al zover bent.

12 Houd het bij één goed voornemen. Elke dag een stapje brengt jou dichter bij jouw heldere doel. Teveel voornemens in één keer geeft verwarring en brengt je van je pad af.

13 Breng je dierbaren op de hoogte van je voornemen, zij kunnen er dan zijn als het even moeilijk is.

14 Zoek een professional, een buddy die jou erdoor heen trekt als je het moeilijk hebt.

15 Ander gedrag aanleren begint bij het ook daadwerkelijk DOEN. Als je zegt morgen ga ik beginnen dan kan dat heel lang zo doorgaan. Als je begint, ben je al op de helft!

JIJ MAG TROTS ZIJN OP JEZELF ALS JIJ EEN NIEUW BEGIN AANDURFT!

Je hoeft het niet alleen te doen! Wil jij slagen in een ander eetgedrag, wil jij anders over eten denken en je beter in je lijf en hoofd voelen? Neem gerust contact op en wij praten erover! Jij bent toch ook GOUD waard! Begin door hieronder op de groene button te klikken. 

Ja, ik ben GOUD waard!