Vegetarische winterstoofpot - dagelijks de buit binnen

Nodig voor 2 personen

  • 500 gr flespompoen in grove stukken van 2 x 2 cm
  • 400 gr knolselderij in grove stukken van 2 x 2 cm
  • 300 gr pastinaak in grove stukken van 2 x 2 cm
  • 250 gr kastanjechampignons in dikke plakken
  • 1 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 20 gr kokosolie of olijfolie
  • 1-2 el bloem
  • 200 nl water
  • ½ tl (zee)zout
  • ½ tl verse zwarte peper
  • 1 mespuntje gemalen anijszaad
  • 1 mespuntje gemalen kruidnagel
  • 1 mespuntje gemalen komijnzaad (ketoembar)
  • 1 tl kaneel
  • 1 takje verse tijm (garnering)

Smelt de kokosolie of verwarm (niet verhitten) de olijfolie in een ruime pan en voeg de 6 hierboven genoemde groenten toe. Plaats de deksel op de pan en laat 12 minuten stoven op een matig vuur. Schep regelmatig voorzichtig de groenten om. Voeg de kruiden bij elkaar in een kommetje, voeg de bloem toe en schep dit alles door elkaar. Breng 200 ml water aan de kook in de waterkoker. Voeg een beetje water aan het bloem/kruiden mengsel toe (roeren) en vermeng uiteindelijk alles door de inmiddels beetgare groenten. Voeg de rest van het water toe en schep nogmaals alles voorzichtig door elkaar. Laat het totale mengsel nog 5 minuten zachtjes pruttelen en serveer met de verse tijm.