Kippootje uh potje - passend in het 3Care gezondheidsprogramma

Benodigdheden voor 2 personen

  • 250 g kipfilet (kies voor biologisch voor meer welzijn en smaak)
  • 100 g ui
  • 300 g paprika 
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Half bouillonblokje (kies voor suiker- en smaakversterkersvrij)
  • 3-4 el balsamico azijn
  • Een paar blaadjes verse basilicum
  • 60 g crème fraîche
  • Bindmiddel (bijvoorbeeld konjacpoeder, agar agar of arrow root)
  • Verse peper & himalayazout 
  • Culieet naar smaak (een van de producten uit het boodschappenpakket) 

Bereiding

  • Dep de kipfilet droog en snijd deze in blokjes
  • Snipper de ui, was de paprika en snijd deze in stukken
  • Verwarm (niet verhitten) de olijfolie in een (wok)pan en bak de kip
  • Voeg vervolgens de ui en de paprika toe en bak dit ca. 3 minuten
  • Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, peper en zout 
  • Voeg 250 ml water toe en het bouillonblokje.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 3 minuten zacht garen
  • Bind de goulash met het bindmiddel en breng het op smaak met balsamico, Culieet, peper en zout naar smaak 
  • Was de basilicum, snijd het in reepjes en voeg deze toe aan de goulash
  • Serveer de goulash met crème fraîche

 

Tip: Heerlijk bij een fijngesneden knapperige ijsbergsla (rauwkostportie tijdens een van de APK-vitaaldagen) Smullen maar!