Pizza - met een gezonde bodem van aubergine

Hoofdgerecht voor 2 personen of hapje voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 1 el  (Keltisch) zeezout (voor het onttrekken van het vocht)
  • 1 el (eensoortige) olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 30 gr geraspte (Italiaanse) kaas
  • 60 gr geraspte mozzarella
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr tomatenblokjes

Bereiding:

  • Snijd van de aubergine zo zuinig mogelijk de boven- en onderkant eraf.
  • Snijd de aubergine in de breedte, in ronde plakjes van zo'n 1 tot 1,5 cm dik.
  • Leg de plakjes op een vel keukenpapier en besprenkel deze met het zout;  het vocht wordt op deze wijze onttrokken.
  • Laat het ongeveer 30 minuten staan en verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
  • Na 30 minuten zul je zien dat er waarschijnlijk kleine plasjes water zijn ontstaan op of onder de aubergineplakjes.
  • Spoel de plakjes af en dep deze goed droog.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Leg de aubergineplakjes op het bakpapier en vet deze in met wat olijfolie.
  • Bak de plakjes zo'n 15 minuten in de oven.
  • Terwijl de aubergineplakjes in de oven liggen, maak je de saus voor de pizza's.
  • Bak in een koekenpan de tomatenblokjes met wat olijfolie en pers hierover de teentjes knoflook uit.
  • Laat het even op een lage warmtebron sudderen.
  • Als de aubergineplakjes klaar zijn haal je deze uit de oven en verdeel je de saus over de plakjes.
  • Garneer met de mozzarella, de geraspte kaas en de Italiaanse kruiden en bak nog even 8 tot 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is (laat de kaaas vooral niet bruin worden).
  • Serveer de mini pizza's met een knapperige (rucola) salade met wat pijnboompitjes en balsamico dressing.

(Bron: Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland)