Supergezonde (glutenvrije) muesli, een flinke voorraad

Je hebt nodig: 5 koppen cornflakes (bij voorkeur ongezoet!), 1 kop sesamzaad, 1 kop rozijnen of ongezoete cranberry’s, 1 kop (glutenvrij) volkorenmeel, 1 kop geraspte kokos, 1 kop geraspte amandel, ½ kop olijfolie (eventueel wat meer tot ¾ kop), ½ kop honing of ¼ kop ahornsiroop of op smaak brengen met kokosbloesemsuiker – maak het niet te zoet, houdt rekening met de overige ingrediënten!

Meng alle ingrediënten door elkaar, doe het mengsel in een grote ovenschaal en zet deze 25 min. in een voorverwarmde oven 150 °C. Zo nu en dan alles doorroeren. Na de ingestelde tijd voeg je toe:

–          een goede hand niet gekonfijte dadels in kleine stukjes gesneden

–          eenzelfde hoeveelheid ongezoete bananenchips of mangosnippers 

–          eenzelfde hoeveelheid ongezwavelde abrikozen in stukjes

Doe het mengsel terug in de oven voor 20 min. en blijf zo nu en dan doorroeren. Laten afkoelen onder regelmatig roeren anders blijft het plakkerig. Het beste kun je de muesli bewaren in een glazen pot. Deze muesli smaakt heerlijk als ontbijt met bijvoorbeeld ongezoete amandeldrank of als (kinder)tussendoortje (een vuistje vol). Dat is toch genieten!