Soep van zoete aardappel of pompoen met essentiële suikers

Er bestaan goede suikers en slechte suikers. Goede suikers in onbewerkte koolhydraten, bevatten alle vitaminen, mineralen en vezels die jij nodig hebt. Deze suikers zorgen voor een constante bloedsuikerspiegel en is de belangrijkste bron van energie. Essentiële suikers zijn suikers waarvan vrijwel elke cel in ons lichaam afhankelijk is. Zo komen in zoete aardappels belangrijke essentiële suikers voor. Dubbel genieten dus!

Dit heb je nodig voor deze 'belangrijke' soep: 800 gr zoete aardappels of pompoen geschild en in stukjes, 1 flinke ui fijngesneden, 2 tenen knoflook geperst, 1 rood pepertje fijngesneden zonder de zaadjes, 1 cm verse gember (geschild en fijngesneden), 2 el kokos- of olijfolie, 2 tl komijnzaad, 2 stengels citroengras in grote stukken, 3 dl kokosmelk, 7 dl groentebouillon (zelf getrokken of van een blokje zonder smaakversterkers), 1/3 bosje verse koriander fijngeknipt, versgemalen peper en een snufje zeezout.

Zo ga je aan de slag:

1. Verhit in een braadpan de olie en bak de ui, knoflook, gember, komijnzaad, peper en het citroengras in plm. 5 minuten;

2. Voeg de aardapel of pompoen toe en bak deze 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat zachtjes doorgaren tot de aardappel zacht is;

3. Zet het vuur laag en voeg rustig roerend de kokosmelk toe, verwijder de stukken citroengras;

4. Pureer de soep met een blender en breng deze op smaak met verse peper en eventueel wat zout;

5. Roer op het laatst de korianderblaadjes door de soep.

Geniet ervan!