Omega-3 lunchsalade met geitenkaas en verse kruiden

Omega-3 vetzuren geven een goede bescherming tegen hart- en vaatziekten. Niet alleen vis bevat Omega-3 vetzuren. Ook in onderstaande ingrediënten komt Omega-3 voor.

Voor 2 personen:

200 gr veldsla

2 dessertlepels chia-zaad

2 dessertlepels gepeld hennepzaad

3 eetlepels walnoten

5 zongedroogde tomaatjes

1 flinke rode ui

100 gram geitenkaas

Bij voorkeur verse kruiden: bieslook, basilicum, peterselie

Voor de dressing:

50 ml walnootolie

1 teen knoflook uitgeperst

30 ml citroensap

Sap van een halve sinaasappel

2 eetlepels ahornsiroop of een theelepel kokosbloesemsuiker

Verse peper en eventueel een snufje zeezout

Doe de sla na het wassen (bij voorkeur drogen in een slacentrifuge) in een kom en strooi daar het chia- en hennepzaad en de walnoten over. Snijd de tomaatjes en de kruiden in hele kleine reepjes en voeg dit alles toe. Doe dit ook met de ui. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Verbrokkel de geitenkaas en strooi deze over het slamengsel. Na het maken van de dressing kun je deze of aparte serveren of over de salade uitgieten.

Grijp je kans, eet voor je leven!