Heerlijke tomatensoep, magnesiumrijk en snel bereid

Nodig voor 2 personen (slechts 183 kcal p.p.).

  • 200 gr verse tomaten in vieren gesneden
  • 200 ml groentebouillon (zonder gistextract/E-621)
  • 100 gr tomatenpuree (blikje)
  • 2 knoflookteentjes geperst
  • 2 uien gesneden
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Snufje marjolein
  • Verse zwarte peper en evt snufje zout
  • 200 gr verse kipfilet in reepjes
  • 12 blaadjes verse basilicum, fijn gehakt

Breng de groenten met weinig water aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen. Indien nodig wat extra water toevoegen. Onderwijl de kip bakken in een weinig olijfolie. Pureer alle ingrediënten, behalve de kip en basilicum. Voeg de kip en basilicum op het laatste moment toe aan de soep.

Eet smakelijk