Bananenbrood zonder suiker, een flink tussendoortje

Dit overheerlijke bananenbrood vraagt wat meer tijd van je; het resultaat mag er zeker zijn!

Ingrediënten: 3 rijpe bananen, 40 gr gedroogde vijgen (ontdaan van het steeltje), 40 gr verse dadels zonder pit (niet gekonfijt), 60 gram gepelde walnoten (grof gehakt), 3 eieren, 150 gr amandelmeel, 1 tl bakpoeder en een snufje zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm vooraf de oven op 175 graden;
  2. Maal in een keukenmachine de dadels, vijgen en de rijpe bananen tot een glad mengsel;
  3. Klop de eieren goed luchtig in een aparte grote kom en roer hier het amandelmeel en het mengsel doorheen;
  4. Roer de walnoten, bakpoeder en het snufje zout door het totale mengsel;
  5. Leg een vel bakpapier in een cake/broodbakblik of gebruik een siliconen vorm en giet het mengsel erin;
  6. Plaats de vorm, voor plm. 55 minuten, in de voorverwarmde oven;
  7. Zodra het brood klaar is, til je het voorzichtig met het bakpapier uit het cakeblik of in het andere geval, verwijder je de siliconen vorm;
  8. Trek het bakpapier er voorzichtig af en laat het brood minimaal 15 minuten afkoelen op een rooster.

Geniet van deze heerlijke tractatie!