Bananenbrood PLUS met krachtige chocolade

Dit bananenbrood heeft wat meer caloriën, maar oh wat is ie lekker!

Ingrediënten: 3 rijpe bananen, 30 gr ongezouten roomboter, 75 gr walnoten plus nog wat extra om te garneren, 150 gr havermout, 3 eieren, 1 tl kaneel, 200 gr pure chocolade (meer dan 72% cacao) en een snufje zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm vooraf de oven op 180 graden;
  2. Doe de bananen, havermout, eieren, roomboter (op kamertemperatuur), kaneel en een mespuntje zout in een keukenmachine en meng alles tot een glad beslag;
  3. Schep de grofgehakte walnoten door het beslag;
  4. Leg een vel bakpapier in een cake/broodbakblik of gebruik een siliconen vorm en giet het mengsel erin;
  5. Plaats de vorm voor 20 minuten in de oven met een vel aluminiumfolie er overheen;
  6. Verwijder na 20 minuten de folie en bak het bananenbrood af in extra plm. 30 minuten;
  7. Til het brood uit de vorm met het bakpapier (verwijder het papier) en laat het brood minstens 15 minuten afkoelen;
  8. Smelt ondertussen 150 gram van de pure chocolade au bain marie;
  9. Snijd de andere 50 gram van de chocolade in grove brokken;
  10. Giet de gesmolten pure chocolade eroverheen, leg de brokken chocolade erop en voeg nog wat walnoten ter garnering toe.

Geniet van deze heerlijke tractatie!