Lekker hoor, in één week een betere ontlasting en minder darmklachten!

Alle ziektes beginnen in je darm, zei ooit Hippocrates, de grondlegger van onze reguliere geneeskunde. Ontlasting is een belangrijke graadmeter van je darmfunctie en dus niet minder van je gezondheid. Heb je darmklachten in de vorm van winderigheid, een slechte stoelgang (te vaak te dun of te weinig en te hard) of zie je nog zichtbaar delen van je eten terug in de pot? Heb je vaak buikpijn, last van boeren, een opgeblazen gevoel of plakpoep…. Lees dan zeker door.

Darmklachten en het verbeteren van je stoelgang

Op dit moment ben ik bezig met mijn opleiding tot OERcoach het tweede level. OER staat voor Ontspanning, Eten en Regelmatige beweging.  

Tja, wil jij aan je gezondheid werken dan zijn dit de drie belangrijkste pijlers. Word je nu al moe bij de gedachte, dan zou ik zeker niet verder lezen.

Ah je bent er nog…. Wat goed!

De O van Ontspanning voor minder darmklachten

Zorg dat je minimaal 7 uur per nacht slaapt en eet elke maaltijd in ontspannen toestand (dus niet even tussendoor). Stress zorgt namelijk voor onvoldoende aanmaak van spijsverteringsenzymen en dus voor een slechte spijsvertering met mogelijk alle bovengenoemde klachten. Lukt het jou om na 20:00 uur ’s avonds niet meer te werken of op je mobiel te kijken? Uitdaging!

De E van Eten voor minder darmklachten

Dat is op en top persoonlijk en daarom niet 123 even samen te vatten. Heb je last van allergieën, voedingsintoleranties of onduidelijke darmklachten? Voeding is de optimale brandstof voor jouw motor. Bel mij gerust voor meer vrijblijvende informatie om te komen tot een voor jou op maat gesneden ‘gebruiksaanwijzing’.

De R van Regelmatige beweging voor minder darmklachten

Wandel minimaal 30 minuten per dag voor een goede darmperistaltiek. Ja, ook je darmen hebben beweging nodig. Vermijd te lang stilzitten, sta elk uur even op voor een kopje thee of een praatje te maken. Neem nooit de lift maar altijd de trap. Zet je auto wat verder weg dan loop je weer wat stappen meer.

Een goede ontlasting betekent geen darmklachten

En ook een goede darmfunctie en spijsvertering, het tijdig afvoeren van alle afvalstoffen, dus een goede ontgifting en je zit daardoor veel lekkerder in je vel. Rust in de buik!  

Bleh, ik ben nu wel even klaar met die poep. Vergeet echter niet dat poep een belangrijke graadmeter is van de darmfunctie en dus van je gezondheid! Wil je hier toch verder over praten en een oplossing voor je darmklachten, bel mij op!