Gezonde zwangerschap met goede voeding

De zwangerschap is een goed moment om aandacht te besteden aan je leefstijl. Dat is niet alleen in het belang van jezelf, maar ook in dat van je kind. Een goed voorbeeld doet immers goed volgen!

Overgewicht voorkomen met goede voeding tijdens je zwangerschap

Met gezonde en goede voeding tijdens de zwangerschap geef je je kindje een goede start. Voor je kind is het belangrijk dat jij overgewicht tijdens je zwangerschap voorkomt. Kinderen waarvan de moeder tijdens de zwangerschap te zwaar was, hebben tijdens hun leven eerder last van overgewicht dan kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap een gezond gewicht hadden. Overgewicht tijdens de zwangerschap heeft namelijk als vervelend effect dat het ongeboren kind vet efficiënter opslaat. Met goede voeding tijdens je zwangerschap, voorkom je overgewicht.

Welke voeding helpt jou tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap help je je lichaam door bepaalde voedingsstoffen meer of juist minder te gebruiken. Dat doe je met gevarieerde, gezonde voeding. Ik stimuleer je om je gewicht tijdens de zwangerschap op een juiste en verantwoorde manier te beheersen. Als er vóór de zwangerschap al sprake is van overgewicht, is het zeker van belang om te letten op goede voeding.

Door andere keuzes te maken in wat je eet, voel jij je goed en geef je je kindje een goede start. Mijn aanpak is maatwerk. Wij zoeken samen uit welk voedingspatroon het beste bij jou past. Het doel is dat jij en je kindje niets tekortkomen tijdens de zwangerschap. Daarnaast leg ik je uit hoe je toxoplasmose en besmetting met de Listeria-bacterie kunt voorkomen.

Afvallen na de zwangerschap

Wil je afvallen na je zwangerschap?  Lees hier meer over gezond afvallen.

Je bent pas bevallen en je worstelt met de overtollige kilo’s. Het is nu niet verstandig om streng te gaan lijnen. Er zijn talloze diëten waardoor je in korte tijd veel kilo’s verliest. Helaas leiden die allemaal tot het bekende jojo-effect. Ik verlos je van het jojo-dieet. Je hebt nu al je energie nodig om je aan te passen aan de nieuwe situatie. Een ander dagritme, gebroken nachten en eventueel borstvoeding doen een aanslag op je reserves. Maar hoe raak je dan die extra kilo’s op een verantwoorde manier kwijt?

Mijn persoonlijke begeleiding en het advies op maat, helpen je om op een geleidelijke en gezonde manier terug te komen op je wenselijke (oude) gewicht.