Kinderen en overgewicht

Kinderen met overgewicht kunnen erg ongelukkig zijn en worden vaak om hun extra kilo’s gepest. Ook is het voor hen een flinke bedreiging voor een gezonde toekomst, omdat met name diabetes op de loer ligt. Als ouders/verzorgers maak je je hier vast zorgen over, of je denkt juist dat het gewicht wel meevalt. Een klein buikje is toch niet zo erg? Straks als mijn kind in de lengte groeit dan komt het vast wel goed… Opvoeden is geen eenvoudige taak. De aandacht vanuit de media maakt het ons al helemaal niet makkelijk en dan lijkt het al snel dat je het niet goed doet; vaak wordt het dan nóg lastiger om het anders te gaan aanpakken. Waar moet je beginnen? En waar ligt de grens tussen streng zijn en lekker verwennen?

Moet mijn kind dan op dieet, nee zeker niet!

Kinderen zijn nog in de groei en hebben daarom veel bouwstoffen nodig. Dit proces wordt serieus in de gaten gehouden. De werkwijze van Gewicht Op Niveau is gericht op langzaam gewicht verliezen of op gewicht blijven. Het gaat hierbij met name om bewust te worden van wat je eet en vooral lekkere gezonde voeding te kiezen.

Bewegen

Daar hoort ook bewegen bij. Plezier in bewegen is daarbij het allerbelangrijkste. Ook hierin worden jullie als ouders en gezin ondersteund.

Coaching

Het is een flinke stap om als gezin het tij te keren. Ook voor begrip en een luisterend oor sta ik voor jullie klaar. Samen zorgen wij ervoor dat eten weer leuk wordt. Je hoeft het niet alleen te doen.

Werkwijze

Vooraf kom ik op bezoek om de thuissituatie te bekijken en te bespreken. “Dit doe ik niet om te kijken wat er allemaal niet goed gaat en al helemaal niet om te veroordelen. Het gaat er hierbij om, om goed in te kunnen schatten welke aanpak het beste bij jullie gezin past. De betrokkenheid van het hele gezin is namelijk van groot belang om te kunnen slagen. Met elkaar maken we een, passend voor jullie gezin, Plan van Aanpak en gaan we met gezonde voeding, humor en geduld aan de slag”. Wil je weten wat voor jouw gezin de mogelijkheden zijn, bel gerust voor een vrijblijvend afspraak (0172 57 32 62) of vul het contactformulier in.