Bewegen, gezonder eten, daar word je slim van!

Wie fit en slim wenst te worden, zal moeten sporten voor meer spieren en conditie. Door te bewegen maak je niet alleen je spieren soepeler maar worden ook je hersenfuncties krachtiger en sneller. Slim he?

Als je beweegt gaat je hart sneller kloppen, je spieren worden warm, je voelt je bloed door je aderen stromen en je gaat transpireren. Als je sport heeft dit ook invloed op je brein. Je kent het vast wel, eerst moed moeten verzamelen om naar de sportschool te gaan, maar achteraf voel je je lekker en vind je het fijn dat je toch geweest bent. Het mooie is dat er meer herseneffecten zijn aan te tonen als je hebt bewogen. Wetenschappers geven aan dat ook onze cognitieve functies verbeteren als wij bewegen. Het is een erg technisch verhaal waar ik je nu niet mee ga belasten, maar in de regel is het zo dat er meer bloed tijdens bewegen naar je hersenen stroomt en daardoor de opname van zuurstof in de hersenen toeneemt. Het is bijvoorbeeld zo dat je het ouder worden van je brein kunt vertragen door te bewegen, mooi toch?! Er wordt volop onderzoek gedaan of bewegen ook uitkomst kan beiden voor hersenziektes als bijvoorbeeld dementie. Als je fitter bent onthoud je ook informatie beter, het helpt je beter te focussen en je wordt er vrolijker van. Daarnaast gebeurt het vaak dat joggers tijdens het hardlopen op geniale ideeën komen. Dat is dus niet zo verwonderlijk.

Iedere dag zitten is gevaarlijk, vooral als je ook nog eens wat kilootjes te zwaar bent. Bewegen en gezonder eten, Rob en Petra weten er alles van! Robeys Gym en Gewicht Op Niveau helpen je graag! Samen op weg om beter voor je lichaam en geest te zorgen. Slim toch?!