Hormonale gezondheid

Herken je een of meer van onderstaande klachten?

  • Heb je teveel buikvet, terwijl je niet echt veel eet?
  • Verlies je geen gewicht, ondanks dat je veel sport?
  • Heb je direct na het (avond)eten alweer zin in wat lekkers?
  • Voel je je vaak opgejaagd, terwijl er eigenlijk geen reden is?
  • Ben je in de periode voordat je ongesteld wordt niet echt het ‘zonnetje’ in huis?
  • Is er geen aanwijsbare reden waarom je maar niet zwanger wordt?
  • Ben je een man met een buikje en krijg je borstjes?
  • Helpt een goede nachtrust al lang niet meer om de dag fit te beginnen?

Een groot deel van de mensen heeft last van hormonale klachten. Zo raar is dat niet als je weet dat er steeds meer stoffen in onze voeding, huidproducten en in ons milieu worden toegevoegd die onze hormoonhuishouding flink ontregelen. Door te leren over deze stoffen die je hormonen positief of negatief beïnvloeden en je lichaam te ondersteunen met gerichte voeding, kun je heel veel invloed hebben op een gezonde(re) hormoonbalans.

Een gezonde hormoonhuishouding

Weet dat jij je met een optimale voeding en leefstijl kunt wapenen tegen de aanleg die jouw familie heeft voor bijvoorbeeld schildklierproblemen, diabetes, overgewicht of onvruchtbaarheid. Het mag wel duidelijk zijn, dat als we het over hormonen hebben, dat wij niet alleen aan de overgang moeten denken.

Mannen, deze boodschap is dus ook voor jullie bestemd!

Het is nu eenmaal zo dat onze genen werken via oeroude ritmes van de natuur; ons hele hormonale systeem is gehoorzaam aan deze ritmes van de natuur.

Wil ook jij leren hoe je je (hormonale) gezondheid gunstig kunt beïnvloeden? Niet omdat het zo nodig moet of hip is… Maar omdat jij er echt iets aan wilt doen, puur omdat je je fitter en energieker wilt voelen!

Persoonlijke begeleiding

Bel gerust als je meer inzicht wenst te krijgen in je hormoonsystemen en hoe deze elkaar beïnvloeden. Is het je bijvoorbeeld al opgevallen dat chronische stress voor grote hormonale ontregelingen zorgt? Ik leer je door gezonde voeding en een passende leefstijl de hormoonverstorende oorzaken te beïnvloeden. Ik leer je meer aandacht te geven aan de belangrijke hormonen in je lichaam (alvleesklier-, schildklier-, bijnier-, geslachts- en slaaphormonen).

“The doctor of the future will give no medication, but will interest his patients in the care of the human frame, diet and in the cause and prevention of disease.” (Thomas A. Edison, de uitvinder van o.a. de gloeilamp, vertelde het ons al in 1847).