Paksoi - vegetarisch - een groente met spierballen

Paksoi is een geweldige groente om regelmatig op het menu te zetten. Niet alleen vanwege het lage caloriegehalte, maar juist ook om de vele gezondheidsvoordelen zoals kankerpreventie en een gezonde spijsvertering.  

Zowel de stengels als de bladeren van paksoi bevatten vele vitamines en mineralen. Paksoi bevat vitamine A en bijna 75 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Deze groente bevat ook calcium, ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium. Super-food paksoi staat van oudsher bekend als perfecte groente om je lichaam te ontgiften.  

Dus je zet hiermee niet zomaar wat op tafel! Een heerlijke groente die zich gemakkelijk op vele wijze laat bereiden. 

Ik geef je hierbij een eenvoudig recept.

Nodig voor 2-3 personen:

- 2 -3 uien (in ringen gesneden)

- 2-3 teentjes knoflook (geperst)

- 125 gr champignons (in dunne plakjes gesneden)

- kerriepoeder (naar smaak)

- verse zwarte peper (naar smaak)

- 3 eieren (geklutst)

- flinke stronk (of 2) paksoi (in grove reepjes gesneden)

- 250 gram zoete aardappel (in dunne plakjes gesneden) 

- 2-3 el eensoortige olijfolie

- beetje boter om ovenschaal in te vetten

- 1 -2 ovenschaal

- oventemperatuur 175 gr - 25 minuten

Bereidingswijze:

Bak de uien, champignons en knoflook in de olijfolie en bestrooi deze naar smaak met de kruiden. Blancheer de paksoi 2 minuten in kokend water en voeg deze met de gekluste eieren toe aan het baksel. Roer het mensel goed door. 

Beleg de ingevette bodem van de ovenschaal met de dunne schijfjes zoete aardappel en voeg daar bovenop het paksoi mengsel toe. Zet het gerecht de aangegeven tijd in de oven. 

Smikkelen maar!