Omega 3 VET nodig!

Omega-3 heb ik dat nu echt nodig?

Deze vraag komt regelmatig in mijn praktijk aan bod. ‘Ik eet 2 x per week vis, dat is dan toch, oké?’ Wil je echter geen overschot van omega-6 in je lichaam opbouwen, dan heb je echt voldoende omega 3 nodig.

Kort gezegd, omega 6 is ontstekingsbevorderend en omega 3 is ontstekingsremmend. Omega 6 krijgen we per dag veel binnen door ongezonde vetten te eten. Ongezonde vetten zitten met name in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, maïsolie en sojaolie, maar ook in margarine, halvarine en bak- en braadvetten. Deze ongezonde vetten kom je veel tegen in fabrieksvoeding zoals koek, gebak en snacks. Je hebt het niet echt in de gaten wat je daarvan per dag binnenkrijgt! Door een disbalans in de vetzuren krijg je vage klachten, gezondheidsproblemen of ziekten.

Misschien herken je bij jezelf een hormonale disbalans, ben je vaak moe, heb je last van ontstekingen, een slechte huid, ben je vaak ziek, veel hoofdpijn, haaruitval, heb je moeite met afvallen, kun je je slecht focussen of zou je gewoonweg beter in je vel willen zitten. Gezonde vetten heb je (o)mega hard nodig!   

Hoe krijg jij je vetzuren weer in balans?      

Meten is weten. Door middel van een klein vingerprikje is het mogelijk jou te testen op 11 vetzuren: beschermingswaarde tegen ontstekingen; balans omega 6:3; hoeveelheid omega 3 in je bloed; de omzetting naar omega 6 en de souplesse van je celmembraan (de mogelijkheid om vitaminen, mineralen en sporenelementen goed op te nemen en ook afvalstoffen goed uit te kunnen scheiden).  Vergeet niet dat als je hersencellen niet voldoende goede vetzuren aangeleverd krijgen en/of kunnen opnemen door een verhard celmembraan, er problemen kunnen ontstaan met je mentale weerbaarheid. Je kunt je dan terneergeslagen voelen, mistig in je hoofd en lusteloos. Omega 3 ondersteunt ook bij de behandeling van depressies en angststoornissen.   

Ik werk al geruime tijd met deze eenvoudige test en het blijkt dat meer dan 95% van de mensen een onbalans hebben in de vetzuren.  

Omega 3 vetzuren noem je essentiële vetzuren die jouw lichaam hard nodig heeft maar niet zelf kunt aanmaken. Ook al leef en eet je gezond, je krijgt het nauwelijks voor elkaar om voldoende omega 3 uit de voeding te halen.

Hoe werkt zo een vetzuren-test?

Wil jij ook weten hoe het met jouw gezondheid is gesteld? Wil je weten hoe je jouw lichaam weer in balans brengt en minder klachten hebt of zelfs je klachten oplost?

Neem contact met mij op en ontvang de bloedtest thuis of ik help je graag bij mij op de praktijk. Nadat de uitslag van de test binnen is bespreken we deze online en geef ik je een advies.

Een test kost inclusief het bespreken van de uitslag en het advies totaal € 79,00.

Doe niet of je klachten er niet zijn; laat de oorzaak van de oorzaak onderzoeken zodat je begrijpt wat er aan de hand is en wat je eraan kunt doen.  

Eerst graag info vooraf? Bel mij dan gerust op.