botten af.
Het risico op botontkalking kun je verkleinen door minder suiker te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een betere keuze maken voor een tussendoortje. Daarnaast help je je lichaam ook door extra te letten op calcium en vitamine D in je voeding. Vitamine D stimuleert de opname van calcium.
Calcium zit bijvoorbeeld in boerenkool, peulvruchten, noten en zaden.
Vitamine D zit in dierlijke producten zoals bijvoorbeeld vlees, vette vis en eieren. Daarnaast maakt je lichaam zelf vitamine D aan onder invloed van zonlicht. Hoe je deze voedingsmiddelen het beste inpast in jouw voedingspatroon, leg ik je graag uit tijdens onze gesprekken.
Een ander verschijnsel welke hoort bij de overgang, is een andere vetverdeling in je lichaam. Vetweefsel is belangrijk; het maakt oestrogeen aan. Oestrogeen beschermt je onder andere tegen hart- en vaatziekten. Vooral buikvet speelt een grote rol in het omzetten van oestrogeen. Het moet alleen niet uit de hand lopen!
Wil je afvallen tijdens de overgang? Dat lukt beter als je jezelf een gezonde levensstijl aanwent. Met mijn persoonlijke begeleiding help ik je op weg naar een nieuw eet- en beweegpatroon.
Voeding heeft dus invloed op overgangsklachten. Je helpt je lichaam door bepaalde voedingsstoffen meer of juist minder te gebruiken. Dat doe je met gevarieerde gezonde voeding.
Door andere keuzes te maken in wat je eet, kun je klachten door de overgang verminderen of zelfs verhelpen. Daar help ik jou bij. Mijn aanpak is maatwerk. Ik vertel wat er in je lichaam gebeurt en wij zoeken samen uit welk voedingspatroon bij jou het beste past. Zodat jij je beter gaat voelen door anders te eten.